lorem ipsum
Termékek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grafikai tervezés
Fotózás
Nyomdai kivitelezés
Webshop és weboldal tervezés + optimalizálásMicroboards PF-2

Figyelem! A termék már csak használt változatban kapható, gyártása leállt!

 

A terminal.hu exkluzív tesztje (László Ferenc, 2006. 09. 11. 13:56):

Microboards automatizált CD/DVD nyomtató

A Szuperlemez Kft. jóvoltából szerkesztőségünkben vendégeskedett egy professzionális CD/DVD nyomtató berendezés, mely elsősorban nagy teljesítményéről, illetve rendkívül egyszerű kezelhetőségéről tett


Árajánlat, vagy Lízingajánlat kérése erről a termékről »

CD nyomtatás irodai feladatokra

A terminal.hu exkluzív tesztje (László Ferenc, 2006. 09. 11. 13:56):


Microboards automatizált CD/DVD nyomtató

A Szuperlemez Kft. jóvoltából szerkesztőségünkben vendégeskedett egy professzionális CD/DVD nyomtató berendezés, mely elsősorban nagy teljesítményéről, illetve rendkívül egyszerű kezelhetőségéről tett tanúbizonyságot.
Azt hiszem, nem járok messze az igazságtól, ha azt állítom, hogy manapság gyakorlatilag minden háztartásban jelen van legalább egy tucatnyi, ha nem több, házilagosan írt CD vagy DVD. Ezen lemezek legfontosabb ismertetőjele, hogy felületük a gyárilag nyomott diszkektől eltérően nem színes, grafikával teli, hanem egyszerű fehér, vagy éppen ezüst színű. A könnyű összekeverést elkerülendő, legtöbbször egyszerű alkoholos filccel írjuk rá a lemezre, hogy azon legfontosabb dokumentumainkat mentettük le, vagy éppen az adriai nyaralás legjobban sikerült fényképeit őrizgetjük.
Őszintén szólva ezek a lemezek külsőre általában nem a legesztétikusabbak, éppen ezért felmerülhet az emberben az egészséges igény, hogy valamit rá kellene nyomtatni a CD-kre, DVD-kre, legyen az akár néhány egyszerű felirat, vagy egy jól sikerült fotó. Ilyenkor több választási lehetőségünk van: amennyiben arra alkalmas kompakt fotónyomtatóval rendelkezünk, elvégezhetjük ezzel a feladatot, ez viszont csak akkor életképes megoldás, ha csak ritkán és csak néhány lemezt szeretnénk nyomtatni. Cégek számára a másik lehetőség, hogy ipari körülmények között készítenek nyomott lemezeket, ez viszont csak igen nagy tételben éri meg.
Az arany középutat az általunk most bemutatandó Microboards PF-2 jelenti, mely egy automatizált működésű, jó ár/teljesítmény mutatójú CD/DVD nyomtató készülék.

Üzembehelyezés
A Microboards PF-2 egy méretes dobozban lakozik, melyet pillanatok alatt sikerült kicsomagolni, ezt követően pedig végre egy kicsit újra "legózhattam", vagyis összeszerelhettem magát a masinát. Első lépésben két fekete rudat kellett becsavarnom a menetes végükkel lefelé a készülék hátsó traktusába, majd pedig két darab gyorsszorítós csavar segítségével rögzítettem a kimeneti tartót az elülső szekcióban. A berendezést érdemes egy arra alkalmas asztalnak a szélén elhelyezni, ugyanis a kimeneti tartónak lefelé kell lógnia.
Szokott helyén, a hátfalon kapott helyet a tápkábel csatlakozó aljzata, illetve egy másik, adatátvitelre szolgáló csatlakozó. A felhasználó döntése, hogy egy jó öreg párhuzamos kábel, vagy egy fickósabb USB kábel segítségével teremt kapcsolatot a nyomtató és a személyi számítógép között, én értelemszerűen inkább az utóbbi lehetőséget favorizáltam.
Az életre keltéshez át kell billenteni a hátul elhelyezett főkapcsolót, és az első üzembehelyezéskor még be kell rakni a tintapatronokat is a gépbe. Amint felnyitjuk a fedlapot, a patronoknak helyet adó tartók középre mozognak, így könnyen beléjük tehetjük a színes, illetve fekete cartridge-eket. A fedlap belső részén fel van egyébként tüntetve két szám, melyet a gyártó az első tesztüzemet követően mér be - ezeket a milliméterben megadott kalibrációs értékeket a driver-ben kell beállítani (fontos, hogy 0,1 milliméteres opció mellett).
A hardveres feladatok elvégzésén kívül már csak annyi teendőnk akad, hogy először a szükséges meghajtó szoftvereket, majd pedig a CD/DVD nyomtatáshoz használt és a gyártó által ingyenesen mellékelt print alkalmazást feltelepítjük. Megy minden, mint a karikacsapás!

Működés
A hátsó bemeneti tartóba egyszerre akár száz darab lemezt is be lehet helyezni. Érdemes odafigyelni arra, hogy a zökkenőmentes adagolás érdekében az első 5-6 lemezt vízszintesen, a többi diszket pedig enyhén megdöntve helyezzük a tartó részbe. Fontos, hogy a Microboards PF-2 csak és kizárólag a 12 centiméteres lemezekkel kompatibilis, tehát a 8 centiméteres átmérőjű, illetve négyszögletes lemezek ezúttal nem játszanak.
Amint a nyomtató szoftverből megérkeznek a nyomtatási folyamathoz szükséges adatok, a berendezés azonnal munkába is kezd. Első lépésben leejt egy lemezt a bemeneti tartóból egy központi futószalagra, ami aztán a készülék belsejébe utaztatja a diszket. Amint megfelelő pozícióba került a lemez, azonnal meg is kezdődik a nyomtatás, még pedig a Hewlett-Packard alapokon nyugvó tintasugaras technológia segítségével.ú
A fekete színt egy a gyári csomag részét képező, HPC8842A típusjelzésű patronból nyeri a készülék, melynek legfontosabb előnye, hogy az átlagnál gyorsabban szárad, így nem kell sokat várni arra, hogy a nyomtatás után végre kézbe vehessük a kész terméket. Akik számára a száradási sebesség másodlagos, HP51645A típusú patront is használhatnak. Színes fronton a Microboards PRF19ML jelzésű gyári patronról kell említést tennünk, mely 19 milliliternyi festéket tartalmaz. Utólagosan vásárolhatunk Microboards PRF38ML patront is, mely könnyen kikövetkeztethető módon kétszer akkora kapacitással rendelkezik.<

Szoftverek, beállítások
A gyártó gondoskodott arról, hogy ne nekünk kelljen beszerezni a speciális CD/DVD nyomtató alkalmazást. A csomagban találjuk a SureThing CD Labeler LE Edition szoftvert, mely gyakorlatilag minden felhasználói igényt képes kielégíteni. A szoftver indításakor ki kell választani a nyomtatáshoz használni kívánt eszközt, esetünkben ugyebár a Microboards PF-2-t. Ezt követően meg kell adni, hogy pontosan milyen típusú lemezt szeretnénk használni, és már kezdődhet is a kreatív munka!
Kezdhetünk akár egy teljesen üres felülettel, de a kezdőbb felhasználóknak érdemes igénybe venni a szoftver által felkínált tizennyolc darab úgynevezett Smart Design-t. Ezek a gyári sablonok előre beállított és elhelyezett szövegboxokat és grafikus elemeket tartalmaznak, így nekünk már csak annyi dolgunk marad, hogy saját szövegekkel, grafikákkal és fotókkal személyre szabjuk az adott beállítást. Pillanatok alatt be lehet illeszteni például egy digitális fényképet és annak sincs semmi akadálya, hogy például körvonalra illeszkedő szövegrészt készítsünk.
Amikor elkészült a nagy mű, érdemes alaposabban áttekinteni, hogy a készülék drivere milyen beállítási lehetőségeket biztosít a számunkra. Választhatunk, hogy a sebességet vagy a minőséget részesítjük előnyben, ezenkívül megadható, hogy az általunk összeállított lemezen a szöveg és grafika, vagy inkább a fotó játszik domináns szerepet. Fotó módban választható a HP-féle PhotoREt technológia és a 4.800x1.200 optimalizált dpi-s felbontás. Manuálisan szabályozható a lemezre felvitt tinta mennyisége, illetve a száradási idő, csakúgy, mint a szaturáció, a fényerő és a színtónus. Van szürkeskálás nyomtatási lehetőség, ezenkívül pedig kalibrációs lemezt is nyomtathatunk és patront is tisztíthatunk a driver segítségével.
A teszt során elkészített lemezek minősége kiválónak mondható, a fotók nem csak részletgazdagok, hanem színeik is tele vannak élettel. Csíkozást egyszer sem tapasztaltunk, valamint a feliratok és grafikák is hibátlanra sikeredtek.

Konklúzió
A Microboards PF-2 mindössze 12 másodperc alatt kinyomtat egy 20 százalékos lefedettségű lemezt, szöveg és grafika módban, normál beállítás mellett. Egy 100 százalékos lefedettségű, szöveget és grafikát tartalmazó diszk legjobb minőségben 20 másodperc alatt készül el, egy 100 százalékos lefedettségű fotó minőségű nyomat elkészítése pedig valamivel több mint 100 másodpercnyi időt vesz igénybe. Egy-egy 38 milliliteres tintapatronnal körülbelül 600-700 darab (átlagos lefedettségű) lemezt lehet nyomtatni.
A készülék pozitívumai közé tartozik az egyszerű üzembehelyezés, a könnyű kezelhetőség, a nagy kapacitás, a gyors működés, a jó minőségű nyomtatás, az automatizált működés, a számtalan manuális beállítási lehetőség és az alacsony fajlagos nyomtatási költség.

Garancia : 1év
Igény esetén hosszabbítható.

« Vissza

1149 Budapest, Egressy út. 67/a Tel: +36 1 787-09-32 Fax: +36 1 787-09-33
2007 © szuperlemez.hu CD nyomtatás, DVD nyomtatás Megújuló hírportál! Fenntartható fejlődés
CD nyomtats,DVD nyomtats,CD gyrts,DVD gyrts,DVD sokszorosts